Eten . Drinken . Slapen.In IJle Prijenstijl


In de buurt van het bos


Lekker eten en drinken

Om de buikjes te vullen voor of na de wandeling, kan je kiezen uit tal van mogelijkheden. Al deze gezellige adresjes zijn gelegen vlakbij het Gewestbos en je vindt er unieke streekproducten die door lokale ondernemers speciaal voor het Grave Ravenpad ontwikkeld werden!

Bramen

taartjes en

confituur


Het Boshuis & Florentien

 

www.koekjevaneigendeeg.be  |  Klein Ravels 80, 2380 Ravels


An Verhaegen is verknocht aan ambachtelijke zoete gerechten. Haar zelfgemaakte confituren, koekjes en taartjes zijn ver buiten het dorp bekend… en terecht!

 

De lievelingsconfituur van de IJle Prijen is natuurlijk bramenconfituur. In de zomer brengen de IJle Prijen de verse braambessen uit het bos naar An Verhagen. Zij tovert deze om tot ambachtelijke bramenconfituur en vult hiermee de glazen potjes die je bij haar kan kopen. Omdat An gezegend is met een grenzeloze portie creativiteit kan je bij haar ook bramentaartjes bestellen… een bijzondere culinaire ervaring van een gebakje in paarsroze pasteltinten.
De Wouwer

 

www.taverne-dewouwer.be  |  Kloosterstraat 4, 2380 Ravels


Taverne De Wouwer is gelegen in het culturele hart van de gemeente: naast de bibliotheek en GC De Wouwer. Deze taverne biedt warme maaltijden en heeft een kinderkaart. Er is een ruime parking aanwezig voor auto’s en fietsers.

 

De IJle Prijen zijn luchtgeesten, bijna elke streek in Europa heeft ze. In Frankrijk zijn ze gekend als ‘Dames Blanches’. In 1825 maakte Auguste Escoffier een ijsje naar aanleiding van de opera La Dame Blanche. Dit ijsje is in de loop der tijd van volledig wit naar chocolade-wit geëvolueerd. Chef-kok Stijn Meerts heeft een hedendaagse twist gegeven aan het originele recept en zo de Bramen Dame ontwikkeld, een heerlijke coupe met witte amandelen, vanille-ijs en witte chocolade.

Bramen

dame

Walk

in the woods


Papaoutai

 

www.papaoutairavels.be  |  Grote Baan 199F, 2380 Ravels


Papaoutai is een openluchtbar aan het kanaal Dessel-Schoten met een kleine kaart, die met uitzondering van slecht weer elke dag geopend is.


De bar ligt op een kleine 2km wandelen door de bossen van het vertrekpunt van Het Grave Ravenpad. Er is een ruime parking aanwezig en op enkele honderden meters kan je een veerpont nemen naar de andere kant van het kanaal.

 

Samen met Papaoutai bedacht collectief MOOS een smoothie met daarin de lievelingsvruchten van de IJle Prijen: braambessen. Wil je deze bramen-smoothie eens proeven? Bestel dan een ‘Walk in the woods’ en laat je voor of na je boswandeling heerlijk verrassen.    

   Bakkerij Dilen

    

   www.bakkerijdilen.be  |  Klein Ravels 24, 2380 Ravels  |  Gemeentelaan 61, 2381 Weelde


   Reeds in 2017 sprak collectief MOOS de dorpsbakker aan met de vraag om samen iets te ontwikkelen rond de woonplaats van de IJle Prijen: de prehistorische grafheuvels. Een boeiende samenwerking ontstond met als resultaat de ‘Tumuliekes’. De koeken zijn geïnspireerd op de vorm van grafheuvels. De amandel verwijst naar de urn en de bodem in zanddeeg is een lekkere vertaling van de Kempense zandgronden.

    

   Voor Het Grave Ravenpad maakte de bakker een nieuw koekje: De Witte Raafkes, geen donker maar een wit speculaaskoekje!    Witte

   raafkes

   Slapen

   & eten!

    

   Het Boswachtershuisje

    

   www.boswachtershuisje.be  |  Arendonksesteenweg 37, 2380 Ravels


   Dit erfgoedpareltje aan de rand van het bos biedt logies en een fijn assortiment van huisgemaakte streekproducten aan in een mooi en intiem kader.

    

   Het boswachtershuisje heeft twee slaapkamers en een kinderbedje. Als ouders zelf nog een kinderbedje meenemen kunnen zij met twee ouders en twee kleine kinderen op één kamer verblijven. 


   Het ontbijt bestaat uit heerlijke streekproducten van in en rond het bos, zoals huisgemaakte bosvruchtenconfituren met daarin de braambessen waar de IJle Prijen helemaal gek van zijn. Maar ook kaas en melk van de lokale boer kunnen hier geconsumeerd worden.


   Talander

    

   www.talander.be  |  Theehuisjes  |  De Wouwershoeve | De Lusthoven 58, 2370 Arendonk

   De Pastorij | Dreef 4, 2381 Weelde


   De IJle Prijen plukken in het bos niet alleen de braambessen, maar ook met de blaadjes van deze plant kunnen ze wat. Hiervan maken ze heerlijke bramenthee. Benieuwd hoe dat smaakt? Kom deze geurige thee proeven in de theehuisjes van Talander, in Arendonk of Weelde!


   Aan Talander in Arendonk vind je ook tal van ontspanningsmogelijkheden: je kan hier gaan wandelen met ezeltjes, avontuurlijk paalkamperen of de Talanderwandeling maken, in 2014 verkozen tot wandeling van het jaar.


   IJle 

   Prijen

   thee

    

   Koffiehuis Brug 6

    

   www.brug6.be  |  De Lusthoven 36, 2370 Arendonk


   In deze voormalige brugwachterswoning uit 1899, een prachtig stukje architecturaal erfgoed  tussen Ravels en Arendonk, kan je heerlijk genieten van de omgeving aan het kanaal Dessel - Turnhout - Schoten.


   In samenwerking met bakker Beersemans uit Arendonk, presenteert Koffiehuis Brug 6 speciaal voor bezoekers van het Grave Ravenpad een niet te versmaden taartje met pudding en bramen: "Plinneke's Plezierke". Kom jij ook eens proeven wat ons Plinneke er zo geweldig aan vindt? En als je buikje goed gevuld is, kan je zelfs blijven overnachten in de recent gerenoveerde gastenkamers, volledig voorzien op gezinnen met kinderen.


   Plinneke's

   Plezierke

   Panini's   Tantie


   www.tantie.be  |  Grote Baan 55, 2380 Ravels


   Na jullie fikse wandeling in het Gewestbos kan je vast en zeker een flinke hap gebruiken om de honger te stillen. Tantie ontwikkelde voor alle stoere stappers een verrukkellijk warm broodje met bosbramen en geitenkaas.


   Snel, opschieten naar Tantie voor de IJzeren Zeug jouw panini verorbert!    Lekker slapen

   Dutjestijd...


   Moe van al dat plezier?

   Hier kan je uitrusten!

   Landgoed Omorika


   Kapelstraat 29, 2380 Ravels Eel

   www.lgomorika.be

   De Nachtzwaluw

   van Talander

   De Wouwershoeve

   De Lusthoven 88, 2370 Arendonk

   www.talander.be

   Boswachtershuisje

   Arendonksesteenweg 37

   2380 Ravels

   www.boswachtershuisje.be


   Oogjes

   dicht

   Koffiehuis Brug 6


   De Lusthoven 36, 2370 Arendonk

   www.brug6.be

   bedje

   toe...

   B&B Nachteneel


   Hofstraat 6, Ravels Eel  

   www.nachteneel.be

   B&B Maison Innoa


   Warandestraat 10, 2380 Ravels

   info@innoa.be

   Bivakzone

    Paalkamperen in de Hoge Vijvers met een tentplatform, vuurkorf en waterpomp

   www.natuurenbos.be

   Zzzz....

   Guesthouse The View


   Trier 36, 2382 Poppel

   www.guesthousetheview.be

   #graveravenpad   #graafraafke   #collectiefmoos

   www.graveraven.be  www.collectiefmoos.be

    © 2020 Alle rechten voorbehouden. Foto's, teksten: collectief MOOS, tenzij anders vermeld. Illustraties: Ruth Govaerts, alias Clumsy Doodling.